ΣΤ Τάξη 2014-15

Bιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πατρών

Στις 21 Οκτωβρίου επισκεφτήκαμε τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πατρών. Αφού ξεναγηθήκαμε στους χώρους ,ενημερωθήκαμε για το ηλεκτρονικό σύστημα δανεισμού και τον τρόπο ταξινόμησης των βιβλίων και των περιοδικών, Στη συνέχεια μέσω ηλεκτρονικού συστήματος αναζητήσαμε σε ομάδες βιβλία τα οποία βρήκαμε μόνοι μας και επεξεργαστήκαμε συμπληρώνοντας ειδικές φόρμες. Καταπληκτικά και ενδιαφέροντα!

 

 

Παχυσαρκία και την υγιεινή διατροφή

Στις 21 Οκτωβρίου αφού μιλήσαμε στην τάξη για την παχυσαρκία και την υγιεινή διατροφή  ετοιμάσαμε μια αφίσα με υγιεινά τρόφιμα και την πυραμίδα διατροφής .Στη συνέχεια  φτιάξαμε ένα μεγάλο τραπέζι πρωινού με πολύ αγάπη και μεράκι για τα παιδιά της πρώτης τάξης. Τα πήραμε από το χεράκι, τους προσφέραμε τα προιόντα και πιστεύουμε ότι το απόλαυσαν! Και εμείς τα εκτάκια  μαζί τους.

 

Mουσείο Έρευνας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Στις 19 Νοεμβρίου επισκεφθήκαμε το Mουσείο Έρευνας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Ενημερωθήκαμε για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο παίζοντας ένα διαδραστικό παιχνίδι και ένα παιχνίδι ρόλων. Στη συνέχεια δουλέψαμε σε ομάδες στο εργαστήριο Φυσικής .

 

 

 

Αποταμίευση 

Στις 31 Οκτωβρίου τα εκτάκια επισκεφτήκαμε τη Δευτέρα τάξη τους μιλήσαμε για την αποταμίευση και για να το καταλάβουν καλύτερα τους αφηγηθήκαμε τον μύθο του Αισώπου Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας. Μετά τους δραματοποιήσαμε το παραμύθι, το δραματοποίησαν και αυτά και παίξαμε παιχνίδια. Τέλος ενθουσιάστηκαν με τις κατασκευές μας .Ήταν υπέροχα!

 

Παγκόσμια μέρα παιδιού

Στις 13 Δεκεμβρίου φτιάξαμε την αφίσα μας , συζητήσαμε στην τάξη για τα παιδιά  και τα δικαιώματά τους,  εκφράσαμε όλες τις απορίες μας και στη συνέχεια κάναμε ανάρτηση της αφίσας μαζί  με τον διευθυντή του σχολείου μας.

 

Αίσωπος

Στα πλαίσια των προγραμμάτων πολιτιστικών(O Αίσωπος κάτι θέλει να μας πει…) και  e-twinning(and they lived happily ever after…) φτιάξαμε το σοφό δέντρο του Αισώπου αφού κάναμε ομαδική εργασία για να τον γνωρίσουμε αυτόν και τους μύθους του. Διαβάζουμε ολοένα και περισσότερους μύθους του και εμπλουτίζουμε το δέντρο με τα σοφά φύλλα των διδαγμάτων τους. Eπίσης κάνουμε κατασκευές και χειροτεχνίες και μετά τα Χριστούγεννα το βιβλίο των μύθων μας θα ταξιδέψει στις βαλκανικές χώρες ενώ εμείς θα υποδεχτούμε τα βιβλία των συνεργατών μας στο σχολείο.