ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ (ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ)

Αγαπητοί γονείς,

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), μέσω του οποίου θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες του ΠΣΔ (https://www.sch.gr/services).

Παρακαλούμε η εγγραφή των μαθητών/τριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 09/10/2020.

Η εγγραφή των μαθητών/τριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) στο σύνδεσμο γίνεται στον σύνδεσμο: https://register.sch.gr/students/

Για τη διαδικασία εγγραφής επισημαίνουμε τα ακόλουθα σημεία:

  • Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η εγγραφή.
  • Κατά την εγγραφή  θα σας ζητηθεί ο Α.Μ.(αριθμός μητρώου) του/της μαθητή/τριας. Τον αριθμό αυτό θα σας τον γνωστοποιήσει το σχολείο μέσω τηλεφωνικής κλήσης εντός των επόμενων ημερών.
  • Είναι αναγκαία η ορθή αναγραφή της διεύθυνσηςe-mail του  και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
  • Στο πεδίο «Τμήμα» συμπληρώστε σωστά τον αριθμό του τμήματος φοίτησης του παιδιού 1 ή 2 κατά περίπτωση.
  • Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας αποστέλλεται  μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο (e-mail), στη διεύθυνση e-mail που δήλωσε ο γονέας/κηδεμόνας, με τα στοιχεία εγγραφής.
  • Με την εγγραφή θα δημιουργηθεί για κάθε μαθητή/ρια ένα όνομα χρήστη (user name) και ένας κωδικός (password) τα οποία θα πρέπει να γνωρίζετε και να διατηρήσετε, διότι με αυτά θα μπορεί να γίνεται είσοδος σε κάθε εφαρμογή του ΠΣΔ.

 

Η Δ/ντρια του Σχολείου

Μαριάνθη Λουμάκου